MENIU

MANEVRE DE FORȚĂ ale Kremlinului în apropierea României: un NOU atac cu rachete HIPERSONICE, lansat din Marea Neagră

Manevre militare hipersonice în apropierea României / Captură video Youtube

Armata rusă a lansat rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră pentru a ținti o uzină de reparații din nordul Ucrainei, unde vehiculele blindate ucrainene erau reparate, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. 

Kalibr este o rachetă de croazieră mare-sol care a devenit un pilon al Marinei Militare a Rusiei în ultimii ani. 

Acestea pot fi lansate de pe o navă de război sau un submarin și au o rază de acțiune de 1.500-2.500 de kilometri.

O altă rachetă hipersonică a fost lansată și din Marea Caspică și a distrus un depozit al armatei ucrainene la nord de Nikolaev.

Insitutul pentru Studii de Război din Statele Unite precizează că utilizarea de către Rusia a rachetelor hipersonice Kinjal și Kalibr, semnalează disponibilitatea Moscovei de a lua în considerare utilizarea armelor nucleare tactice, iar lovirea depozitului militar de la doar 130 de km de granița nordică a României cât și lansasrea de rachete hipersonice din Marea Neagră, reprezintă o demonstrație a intenției și a capacității Moscovei de a escalada conflictul.

Mai grav este că aceste manevre de putere ale Kremlinului au loc în proximitatea României.

Tensiunile escaladează, iar conform Insitutului pentru Studii de Război, dar și a imaginilor surprinse din satelit, forțele ruse au săpat tranșee în apropierea Kievului și au construit poziții defensive pentru artileria grea, ceea ce sugerează un război pozițional de durată.