MENIU

Maneliștii rămân neimpozitați: ”Fără număr” la nunți, ZERO la ANAF

Maşini de lux, vacanţe extravagante şi bijuterii făcute pe comandă. Cu asta se laudă maneliştii în timp ce la Fisc îşi declară venituri minime. Autorităţile nu par însă interesate să rezolve această problemă, chiar dacă vecinii noştri bulgari ne dau lecţii în această privință. În replică, cei care cântă pentru sume cu multe zerouri spun că de vină pentru această situaţie este chiar statul.

Printre bancnote de sute de lei dedicaţiile curg... FĂRĂ NUMĂR. Veniturile declarate la Fisc au însă număr. Zero. În baza de date a ANAF-ului nu există manelist care să declare câștigurile. În schimb, în Bulgaria statul i-a obligat pe cântăreţi să plătească.

”Fie plătiți, ieșiți public și le ziceți tuturor că e bine să plătești impozite, fie nu plătiți, vă și legăm, vă luăm și banii”, a spus consultantul fiscal Gabriel Biriș.

Lăutarii bulgari au ales prima variantă. Ai noştri niciuna.

”La noi toate măsurile sunt îndreptate împotriva contribuabililor oneşti, ăia care plătesc”, a mai spus consultantul fiscal.

Reporterii REALITATEA TV i-au sunat pe cei mai cunoscuţi cântăreţi pentru a-i invita să întreţină atmosfera la o nuntă planificată vara viitoare. Onorariul cerut este uriaş. Nicolae Guţă cere, pentru câteva ore, circa 31 de salarii minime pe economie. Ne-o spune chiar impresarul său.

”Programul este pentru min cinci ore, iar preţul este 10.000 de euro”, a declarat impresarul lui Nicolae Guță.

Şi Adrian Minune are tarife cu multe zero-uri la final. Nu le transmite niciodată prin telefon.

Preţenţiile noilor artişti din breaslă sunt uriaşe. Un alt manelist care se laudă cu maşini scumpe pe internet cere mii de euro la petreceri.

Reporterii Realitatea TV au cerut un punct de vedere de la ANAF cu privire la măsurile pe care le are în plan pentru reducerea evaziunii fiscale. Șefii Fiscului au fost de negăsit.

 
Mai multe articole despre:
bani ANAF impozite manelişti zero