MENIU

Mandat de arestare pentru Vlad Plahotniuc

Procuratura Anticorupție din Republica Moldova a cerut în instanță mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat.

Plahotniuc se ascunde în străinătate din luna iunie, când PD a pierdut puterea și a fost preluată din 15 iunie de Maia Sandu, liderul blocului pro-european ACUM.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat, într-o conferință de presă că Plahotniuc este suspectat de implicare într-o schemă de spălare a banilor, potrivit unimedia.info.

În același dosar a fost deja arestată o persoană, pe 30 de zile, a mai spus Morari, dar a refuzat să-i dezvăluie identitatea.

Există și o a treia persoane, pe numele căreia procurorii au emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Vlad Plahotniuc este cercetat în două cauze penale, pe faptul spălării de bani în proporții deosebit de mari. Cauzele penale au fost conexate într-o procedură unică.

Presa și politicienii au speculat în ultimele luni că Plahotniuc, care face și obiectul câtorva anchete în Rusia, s-ar ascunde la Miami, în Statele Unite.

Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc a părăsit Moldova prin regiunea separatistă transnistreană, iar la sfârșitul lunii iunie și-a anunțat, pe Facebook, retragerea de la conducerea democraților moldoveni.

Mai multe articole despre:
PD Republica Moldova acum Maia Sandu Plahotniuc