MENIU

Managerul Spitalului Urgență Brașov și șeful secției Chirurgie Vasculară de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, luați în vizor de ANI. Care sunt acuzațiile

Foto: Facebook

Două nume importante din sistemul medical românesc au fost luate în colimator de Agenția Națională de Integritate. Călin Pavel Cobelschi, managerul Spitalului Județean de Urgență Brașov și Vasile Adrian Mureșan, medic Șef secție Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, apar într-un comunicat al agenției de integritate pentru o serie de conflicte de interese.

Călin Pavel Cobelschi, managerul Spitalului Județean de Urgență Brașov

„Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 mai 2019, întrucât exercită simultan cu funcția de Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov şi funcțiile de medic specialist și medic primar în cadrul unei societăți comerciale ce are ca obiect principal de activitate acordarea de asistență medicală specializată, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006”, se arată în comunicatul ANI transmis miercuri.

Conform legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, funcţia de manager de spital este incompatibilă cu orice altă funcţie salarizată, nesalarizată sau indemnizată. Cu toate acestea, medicul chirurg Călin Pavel Cobelschi, care conduce cea mai mare unitate medicală publică din judeţul Braşov, acordă în timpul liber consultaţii şi la o clinică privată situată la doi paşi de spital (Hiperdia).  

Vasile Adrian Mureşan, medic Șef secție Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

„Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 septembrie 2018, întrucât exercită simultan cu funcția de medic Șef secție Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu – Mureș și calitatea de asociat unic și funcția de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând prevederile art. 178, alin. (1),  lit. g) din Legea nr. 95/2006 coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006,” spune comunicatul ANI.