MENIU

Mama unei victime: Dosar medical nu există. Dar foaia de observație există și nu este confidențială

Mama Ioanei, o tânără de doar 18 ani care și-a pierdut viața în incendiul din Colectiv, a avut curajul să vorbească despre tragedia prin care a trecut fiica sa. Ruxandra Geambașu a declarat la Realitatea TV că nu există termenul de dosar medical în unitățile medicale din Românii. Oricine vrea poate să solicite foaia de observație care nu este un act confidențial.

Potrivit acesteia, nu medicii trebuie să raporteze infecțiile spitalicești, cum nici managerii de spitale care au în planul managerial de bifat indicatorul despre nivelul infecțiilor spitalicești. Managerul de spital poate doar să cosmetizeze realitatea în acest caz.

”Avem nevoie de verificare modului în care se face controlul în cazul infecțiilor spitalicești. O firmă care să se ocupe cu supravegherea infecțiilor spitalciești”, este de părere Ruxandra Geambașu, fost cadru medical care a lucrat 25 de ani în sistemul sanitar.

”Dosarul medical este o sintagmă care nu ar trebui invocată. Cuvântul este foaia de observație clinică generală. Oricine cere o copie nu are cum să fie refuzat, foaia nu este un document confidențial. Dosar medical nu există. Dar foaia de observație există și nu este confidențială”, a adăugat aceasta.

Mai multe articole despre:
incendiu colectiv Ruxandra Geambașu