MENIU

Musaca cu gândaci, într-un mall din Galaţi. Reacţia proprietarului restaurantului. VIDEO

O femeie din Galaţi a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ, făcut într-un mall din Galaţi, în care se vede cum un gândac se plimbă pe mâncarea expusă.

„Hai cu gândaceii ca au şi ei cărniţă!!! AUTENTIC mâncare tradițională. City Mall Galaţi”, a scris femeia pe rețeaua de socializare. Video-ul s-a viralizat rapid. Imaginile a fost văzut de 90.000 de persoane, iar aproape 2.500 de persoane l-au redistribuit. „Ia uite-l aici, intră în mâncare. Mâncați cu gândaci, domnilor. Mâncare la mall”, se aude femeia spunând pe filmare.

„Vânzătoarea a rămas mută! Mută! Dar nu era uimită. Am țipat la fiecare în parte, care stăteau la rând, și toți au început să țipe la ei. Personalul nu știu dacă are vreo vină, în schimb patronul, da. Plus că erau și copii la rând pentru acea musaca cu gândaci”, a mai povestit clienta mall-ului.

Ce spun inspectorii sanitari

Imediat ce imaginile au apărut în mediul on-line, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi s-a autosesizat şi a dispus un control la respectivul restaurant. Inspectorii sanitari au mers acolo imediat ce s-a deschis spaţiul pentru public, scrie realitateadegalati.net

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, „Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat cu privire la filmuleţul apărut în spaţiul virtual. În concluzie, o echipă a DSP Galaţi face un control pe linie de dezinsecţie şi dezinfecţie în zona de food în mall. În funcţie de cele constatate vom lua atitudine”.

Chiar în timpul controlului, inspectorii sanitari au găsit gândaci în restaurantul cu pricina. Activitatea firmei a fost suspendată. Proprietarul s-a ales cu o amendă, care este, conform unor surse, de 3.000 de lei. „În urma controlului efectuat de către inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, în zona în care au fost semnalaţi gândaci, s-a constatat prezenţa gândacilor. Astfel, a fost aplicată o amendă şi s-a dispus suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor constatate”, a adăugat Liliana Iordăchescu.

Proprietarul crede că gândacii au fost "plantaţi" cu rea-intenție

Proprietarul restaurantului a confirmat, contactat telefonic, faptul că a primit amendă şi că i-a fost suspendată activitatea. El crede că la mijloc a fost doar o rea-intenţie. „Îmi cer scuze clienţilor noştri, dar este o situaţie regretabilă. Am luat toate măsurile cu autorităţile sanitare ca astfel de situaţii să nu se mai repete pe viitor.

În prezent facem o nouă curăţenie şi o dezinsecţie în restaurant, astfel ca vizitatorii noştri să poată reveni cu încredere. Da, am fost amendaţi, dar nu are importanţă valoarea amenzii. Da, a fost închis şi magazinul. Se face dezinsecţie şi deratizare în mod permanent, cel puţin o dată pe lună se face în tot mall-ul. Părerea mea personală este că a fost o intenţie rea. Acum, este o simplă părere. Da, cred că au fost puşi, dar nu am cum să demonstrez aşa ceva”, ne-a declarat Gigi Bălan, proprietarul restaurantului incriminat.

Potrivit purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, ultima dezinsecţie şi deratizare la mall a fost făcută chiar pe 20 iulie, iar asemenea acţiuni sunt frecvente. Controale au fost demarate şi de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, dar şi de cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor.