MENIU

Maia Sandu, apariție spectaculoasă în ie. Postarea a devenit virală - FOTO

Maia Sandu, președintele Rep. Moldova (foto: FB)

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dovedit din nou că se bucură de o popularitate foarte mare și în România. O simplă fotografie în care liderul de la Chișinău a îmbrăcat o ie, în cinstea Zilei Naționale, a strâns mai multe aprecieri decât orice altă postare a unor politicieni din România.

"Avem o veste frumoasă - arta cămășii cu altiță, element de identitate culturală pe ambele maluri ale Prutului, a fost inclusă în lista patrimoniului cultural imaterial al umanității. Bucuria este și mai mare prin faptul că decizia UNESCO privind acest dosar comun al Republicii Moldova și României vine pe 1 decembrie, o zi specială pentru românii de pretutindeni", a scris Maia Sandu.
 
 
Președintele Moldovei a felicitat echipele de la Chișinău și București care au promovat ia la UNESCO. "Le mulțumesc meșterițelor care, prin muncă și dăruire, au păstrat această artă, au făcut-o să renască și să fie cunoscută lumii. Întru dăinuirea unui simbol străvechi, care spune povestea neamului nostru, înveșnicit pe cămășile tradiționale românești de bunicile și mamele noastre, și transmisă noilor generații."