MENIU

Maia Sandu, anunț special pentru 9 mai, înaintea vizitei lui Antonio Guterres - Mesaj ascuns pentru Putin

Maia Sandu, anunț special pentru 9 mai, înaintea vizitei lui Antonio Guterres - Mesaj ascuns pentru Putin

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, vorbește despre pace în mesajul pentru 9 mai, când se sărbătorește Ziua Europei și Ziua Victoriei. Putin nu este menționat în comunicatul oficial. 

„Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuți în război, vom onora veteranii și vom vorbi despre pace!”, este mesajul președintei Republicii Moldova. 

Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuţi în război, vom onora veteranii şi vom vorbi despre pace, a declarat duminică preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un mesaj transmis în ajunul zilei de 9 mai, când în Republica Moldova sunt sărbătorite "Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei" şi "Ziua Europei", transmite Deschide.md.

Maia Sandu a vizitat și veterani de război, Ioil Lupaşco din satul Slobozia-Duşca (raionul Criuleni) şi Evghenia Pancişchina din Chişinău.



Preşedintele rus Vladimir Putin a adresat un mesaj preşedinţilor mai multor state-membre ale CSI, inclusiv Republicii Moldova, dar şi republicilor separatiste din Ucraina (Doneţk şi Lugansk) şi Georgia (Abhazia şi Osetia de Sud), pe care îi felicită cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

La întrebarea despre un mesaj special pentru Putin, ca răspuns la cel trimis de președintele rus, Administrația de la Chișinău a transmis că „Preşedinţia nu a expediat nimănui astfel de mesaje", a fost răspunsul primit. 

Maia Sandu așteaptă luni, 9 mai, vizita înaltului reprezentant al ONU - secretarul general Antonio Guterres. Acesta se află la Chișinău într-o vizită de două zile, 9-10 mai.

După întrevedere, la ora 17.30, Președinta Maia Sandu și Secretarul General ONU, António Guterres, vor susține o conferință de presă comună.