MENIU

Mai mulţi pensionari s-au trezit că au RATE URIAŞE la bănci, după ce au fost externaţi din spital

Rate uriaşe la bănci, după ce au fost externaţi

Scandal monstru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău după ce mai mulţi pensionari care au fost internaţi pentru tratament, s-au trezit la scurt timp după externare, că trebuie să achite rate uriaşe pentru mai multe credite de consum făcute pe numele lor.

Oamenii habar nu aveau cum au ajuns datori la bănci şi abia după ce poliţia a intrat pe fir, păgubiţii au aflat că mai multe asistente medicale le-ar fi vândut datele personale unor escroci. Filiera a fost dezmebrată de oamenii legii în urma unei ample anchete care s-a lăsat cu mai multe percheziţii şi reţineri, scrie stiridebuzau.ro.

Două analiste de credit de la o societate bancară sunt acuzate că au încheiat în fals 12 contracte de credit de consum, în valoare de aproximativ 130000 de lei, fără ca titularii contractelor de credit să fi avut cunoştinţă de aceasta. Femeile au fost ajutate de 13 complici printre care şi trei asistente medicale de la Spitalul Judeţean Buzău

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţişti a rezultat că, în perioada octombrie 2013 - februarie 2014, două femei în vârstă de 39 şi 24 de ani, analiste de credit la o unitate de profil, ar fi încheiat creditele pe numele unor pensionari, în baza unor adeverinţe ce fuseseră eliberate pentru a servi acestora la internarea în unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău. Adeverinţele ar fi fost puse la dispoziţia funcţionarelor bancare, prin intermediul unui buzoian de 30 de ani, de către trei asistenţi medicali din cadrul unei unităţi spitaliceşti.
 
De asemenea, o angajată a unei societăţi ar fi furnizat aceleiaşi persoane intermediare copii ale unor facturi de utilităţi fără ca titularii contractelor să aibă cunoştinţă de acest fapt, iar celelalte opt persoane ar fi acordat sprijin în ridicarea banilor. După aprobarea creditelor, sumele de bani ar fi fost însuşite de către cei 15 bănuiţi.