MENIU

Mai mulți elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete, la școală

Elevi expuși la o lampă cu ultraviolete

Patru elevi de la o şcoală din Galaţi au ajuns marți seară la camera de gardă a spitalului. Copiii acuzau usturimi la ochi şi dureri de cap. Medicii au aflat că cei mici au stat o zi întreagă în sala de clasă cu lampa cu ultraviolete aprinsă. Miercuri, alţi zece copii au acuzat aceleaşi simptome, iar învăţătoarea a suferit şi ea efectele supra-expunerii la razele UV. 

"Copiii acestei clase, IV C, sunt relocaţi într-o sală de clasă de la Liceul Emil Racoviţă. Această sală de clasă a fost dotată de către şcoala gazdă cu lampă UV, cu raze ultraviolete. Conform prescripţiilor din manualul de utilizare, această lampă nu are voie să funcţioneze în prezenţa persoanelor care se află în sala respectivă. Se pare că ieri această lampă a rămas din greşeală deschisă. Seara, din cei 28 copii prezenţi, unul dintre ei a prezentat simptome mai grave, iar mămica sa a sunat la 112. A anunţat învăţătoarea, a anunţat conducerea şcolilor şi din acel moment s-a constatat că mai mulţi copii din clasa respectivă au fost afectaţi de această lampă, inclusiv doamna învăţătoare", a declarat inspectorul şcolar Aura Moza, potrivit presei locale.

Inspectoratul Şcolar Judeţean din Galaţi s-a autosesizat cu privire la incidentul din unitatea de învăţământ şi a demarat o anchetă. 

Mai multe articole despre:
galati elevi expusi la lampa uv