MENIU

PROTEST al magistraţilor, pe scările Curţii de Apel: "Justiţia este în pericol!"

<p>PROTEST al magistraţilor, pe scările Curţii de Apel: "Justiţia este &icirc;n pericol!" / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>
PROTEST al magistraţilor, pe scările Curţii de Apel: "Justiţia este &icirc;n pericol!" / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
<p>PROTEST al magistraţilor, pe scările Curţii de Apel: "Justiţia este &icirc;n pericol!" / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>

Revolta magistraților, un nou episod. Zeci de judecători şi procurori din toată țara au protestat, duminică, pe scările Curții de Apel Bucureşti, nemulțumiți de schimbările din Justiție.

UPDATE: Câteva persoane au apostrofat magistraţii care protestau pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, spunându-le că toată ţara plăteşte pentru erorile lor şi că „au dat mâna cu infractorii”.

"Aţi dat mâna cu infractorii! Toate dosarele de subminare de economiei de stat sunt la voi, în sertarul vostru şi al lui Lazăr! Procurorul general a avut dosar penal, ştiţi asta? Ţara s-a furat cu ajutorul lor. Politicienii au furat cu mâna lor cu tot", a spus o femeie, notează mediafax.ro.

Pe de altă parte, au venit şi protestatari care susţin demersul magistraţilor şi care li s-au alăturat.

UPDATE: Protestul a început la ora 17:30. Reprezentanti ai magistratilor din toata tara s-au adunat in fata Curtii de Apel Bucuresti, pentru a-si arata dezacordul cu ceea ce se intampla in aceasta perioada in justitia din Romania.

Acestia cer respectarea avizului Comisiei de la Venetia privind modificarea legilor justitiei din Romania, precum si un ministru de resort care sa fie orientat catre apararea justitiei si a statului de drept, nu ca Tudorel Toader.

Magistratii mai vor o justitie independenta si transmit ca CSM nu are rol decorativ, iar avizele date de Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui luate in seama de catre Ministerul Justitiei.

Protestul magistratilor este aplaudat de trecatori, iar de cealalta parte a drumului s-au adunat cetateni care le striga "Nu cedati! Rezistati!".

Magistrații se revoltă față de schimbările din Justiție și anunță că ies din nou în stradă. Sute de judecători și procurori sunt așteptați la un protest care va avea loc, astăzi, în fața Curții de Apel din București.

Într-o intervenţie în direct la Realitatea TV, judecătorul Cristi Dănileţ a afirmat că măsura extremă poate fi şi încetarea activităţii magistraţilor.

"Ministrul Justiţiei nu a dat niciun răspuns şi nu doreşte să se întâlnească cu magistraţii. Avem deja 2 legi ale justiţiei intrate în vigoare, a 3-a este la CCR. Aceste lucruri încalcă independenţa Justiţiei. Mâine vom fi în Bucureşti, pe treptele Curţii de Apel. Vor fi reprezentanţi din fiecare judeţ. Am aşteptat ca Ministrul Justitţiei să ne răspundă la scrisoarea deschisă pe care am formulat-o. Măsură extremă: încetarea activităţii, dar acest lucru se va decide mâine", a spus Dănileţ.

Mai multe articole despre:
Magistraţii vor protesta duminică