MENIU

CSM, primele măsuri în cazul violului din Vaslui: magistraţii care au instrumentat cazul, cercetaţi

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au luat primele măsuri în cazul magistraţilor din Vaslui care au dispus eliberarea din arest a celor şapte brute care au violat o elevă de 18 ani până la leşin.  

În urma verificărilor prealabile efectuate de Inspecţia Judiciară, începând cu data de 23 iunie 2015, până la data de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru judecători şi a Direcţiei de inspecţie pentru procurori au început cercetarea disciplinară faţă de unii dintre magistraţii implicaţi în dispunerea măsurile preventive în cazul celor şapte tineri din Vaslui, care au violat o elevă de 18 ani până la leşin.

“Cercetarea disciplinară a fost începută pentru abaterile disciplinare „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.

CSM anunţă că cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate.

Vă amintim că, surse judiciare implicate în anchetarea magistraţilor care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui au explicat în EXCLUSIVITATE pentru REALITATEA.NET filmul halucinant al blatului care a oripilat întreaga societate românească. Sunt implicaţi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Sorin Armeanu, judecătoarea de fond, Georgina Moldovan, doi judecători de la Tribunalul Vaslui şi una dintre familiile "înstărite" ale brutelor din Văleni. 

 
REALITATEA.NET a prezentat în EXCLUSIVITATE filmul ireal al acestui blat, aici: http://www.realitatea.net/filmul-blatului-total-dintre-procurori-si-judecatori-in-cazul-violului-de-la-vaslui_1751839.html