MENIU

Lovitură de proporţii pentru mafia italiană. Structură de crimă organizată, decapitată de autorități

Lovitură de proporţii pentru mafia italiană. Oamenii legii au confiscat o tonă de droguri şi aproape cinci milioane de euro în urma descinderilor din Italia, Spania şi Germania. 32 de persoane au fost arestate. 

Poliţiştii din Barcelona, însoţiţi de ofiţerii Gărzii de Finanţe din Italia, au descins la 15 adrese şi au arestat 14 persoane bănuite că fac parte din mafia napoletană Camorra. Toţi cei reţinuţi sunt acuzaţi de spălare de bani şi trafic de persoane. Ei operau prin intermediul mai multor restaurante, reprezentanţe auto sau magazine de bijuterii. Trimiteau drogurile în Italia şi apoi investeau banii în alte afaceri. Printre suspecţi se află zece italieni şi câte o persoană din Columbia, Venezuela, Spania şi Chile. 

Potrivit Europol, alte arestări au fost făcute în Italia şi în Germania. Oamenii legii au confiscat în total 520 de kilograme de cocaină, 450 de kilograme de haşiş şi marijuana şi multe documente. 

Operaţiunea a avut loc la o zi după o altă intervenţie de amploare împotriva mafiei din sudul Italiei, bănuită că şi-a extins tentaculele la nivel mondial. 

Nu (n. red. acţionează) doar în anumite părţi ale Italiei, în special Piemont, Lombardia şi Emilia-Romagna, ci şi în zone colonizate din Canada, Australia, Elveţia şi Germania.

116 membri ai reţelelor de crimă organizată din sudul Italiei au fost arestaţi în urma descinderilor la care au participat peste o mie de poliţişti, elicoptere şi câini dresaţi să detecteze drogurile. Persoanele reţinute sunt acuzate de extorcare, fraudă, posesie ilegală de arme şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.