MENIU

Maestrul Gheorghe Zamfir sărbătorește 50 de ani pe scenele lumii printr-o Gală Aniversară

<p>Maestrul Gheorghe Zamfir, la 77 de ani </p>

Gala Aniversara are loc în 31 Mai, la Ateneul Român . Alaturi de Maestru vor fi peste 100 de muzicieni dar si artistii Grigore Leșe, Dan Puric, Eugen Sârbu, Carmina Sârbu, Dumitru Fărcaș, Ștefan Popa - Popa'S, Nicolae Licareț și Vlad Miriță.

Biroul de Management al maestrului Gheorghe Zamfir, împreună cu Tarom, Arctic, Hotel Caro,Cimbria HEID,Tymbark, Hoval România,Metal Inox, susținut de Ministerul Culturii,Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism ,Ministerul Transporturilor si Institutul Cultural Român,organizează la Ateneul Român, în data de 31 mai 2014, începând cu ora 19:30, Gala Aniversară –“Zamfir 50”.

O viaţă de om dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii, şi multor altor pasiuni ca scrisul şi pictura, fac din Maestrul Gheorghe Zamfir unul dintre cei mai remarcabili artişti ai planetei.

Este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 de milioane de discuri pe toată planeta, are peste 160 de albume înregistrate , 90 de discuri de aur şi de platină şi nenumarate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

S-a demarat un amplu proiect, alcătuit dintr-o serie de concerte, evenimente culturale şi lansări de albume inedite ,semnate Gheorghe Zamfir, care să marcheze această sărbătoare a muzicii de calitate asteptată şi întâmpinată cu entuziasm , atât de publicul din România cât şi de cel din străinătate.

Gala Aniversară se dorește a fi un eveniment de o reală valoare culturală,care să pună în lumină,nivelul artistic și cariera de peste 5 decenii a celui mai renumit și apreciat artist român,la nivel internațional,din toate timpurile. Ne place să credem că,Gheorghe Zamfir, împreună cu muzica sa,pot fi asimilațica exponenți naționali, de patrimoniu. Gala va fi un eveniment festiv,complex, care va cuprinde expoziții, spectacol susținut de 150 de artiști, decernări de premii și distincții, sesiune de autografe și momente cu invitați speciali.

În cadrul galei vor fi prezente atât pesonalităţi artistice din țară și străinătate cât și membri marcanți ai Academiei Române și ai instituțiilor statului, diplomați și oficialități. În foaierul Ateneului Român vor fi expuse lucrări personale ale maestrului Gheorghe Zamfir ca:viniluri, cd-uri, picturi, discuri de aur și de platină,postere,care ,împreună,să ilustreze dimensiunea artistică și aportul artistului Gheorghe Zamfir, în cultura română.Înainte de începerea spectacolului,publicul se va vor bucura și o sesiune specială de autografe.

În cadrul Galei, care va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit și de alte personalități ale culturii românești omagiat la scenă deschisă de către autorități și membri ai Academiei, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și de sponsori.Se vor acorda distincții si onoruri, fiecare artist invitat având ocazia, în cadrul spectacolului omagial , să -și prezinte momentul de felicitare, printr-un act artistic.

După aproximativ doua ore și jumătate de plin spectacol, televizat, evenimentul se va încheia cu un dineu

Biletele se găsesc pe myticket.ro si în magazinele Diverta.