MENIU

UPDATE MAE: Bilanţul românilor răniţi în explozia de la Bologna a crescut: TREI victime

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 67 au fost rănite în urma incidentului, anunţă autorităţile italiene, citate de cotidianul Corriere della Sera şi de TGcom24.Mediaset.it. UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a transmis că încă doi români au fost răniţi în explozie, după ce iniţal anuţase că un singur compatriot ar fi fost rănit.  

UPDATE:Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, că au fost identificați alți doi români răniți în accidentul de la Bologna, bilanțul ridicându-se astfel la trei persoane, potrivit Mediafax.

”Potrivit ultimelor date obținute de Consulatul General al României la Bologna de la autoritățile italiene, printre persoanele rănite au fost identificați alți doi cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost externat deja, iar cel de-al doilea se află în continuare internat într-o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, starea sa de sănătate fiind stabilă. Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației şi menţine în permanență legătura cu autorităţile locale, unitatea medicală și cu cetățenii români afectați, acordând asistenţă consulară, în limita competențelor legale”, a anunțat MAE.Anterior, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că șoferul unui tir lovit de autocisterna din Bologna este cetățean român rezident în Italia și că, în urma exploziei, acesta a suferit „leziuni superficiale”. Până acum nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară, precizează instituția.

„Potrivit informațiilor preliminare furnizate de către autoritățile italiene și confirmate ulterior de către personalul consular, șoferul unui TIR staționat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetățean român rezident în Italia”, potrivit unui comunicat de presă.

STIREA INITIALĂ 

„Potrivit informaţiilor preliminare furnizate de către autorităţile italiene şi confirmate ulterior de către personalul consular, şoferul unui TIR staţionat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetăţean român rezident în Italia”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, românul a reuşit să se salveze.

„Acesta a reuşit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetăţeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanţii oficiului consular. Până la momentul actual, autorităţile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetăţeni români afectaţi de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară”, a mai informat MAE.

......................

O cisternă care transporta cel mai probabil material inflamabil a izbit mai multe mașini, pe şoseaua de centură a oraşului Bologna, în zona Borgo Panigale / Casalecchio. O explozie a urmat, care a generat o coloană de flăcări și fum, notează La Repubblica.

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite.

Flăcările s-au extins apoi spre mașinile aflate în apropiere, în parcările a două firme de vânzări de autoturisme.



Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au sosit la fața locului, iar traficul a fost blocat, în vreme ce exploziile au continuat. 

Mai multe articole despre:
explozie român rănit expozie Bologna