MENIU

MAE: Un cetățean român a fost rănit ușor în atacurile teroriste de la Paris. Femeia a fost externată

Ministerul Afacerilor Externe precizează că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana a primit îngrijiri la spital, iar în cursul acestei dimineți a fost externată, se menționează în comunicatul remis realitatea.net. Realitatea TV anunță că este vorba despre o femeie care a fost rănită de un bărbat înarmat cu un Kalasnikov, în timp ce aceasta se afla în mașină alături de alte trei femei. Sora rănitei, de profesie medic, a declarat că în exclusivitate la Realitatea Tv, că sora sa a fost externată deja din spital, adăugând că atacatorul a îndreptat arma asupra mașinii în care se aflau. Cele patru femei se îndreptau spre un restaurant unde urmau să ia cina.

Redăm integral, comunicatul de presă remis de MAE. 

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată. Ministerul Afacerilor Externe depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români”, se arată în comunicat.

Ulteror, sora femeii care a fost rănită a descris la Realitatea TV scena în care bărbatul a tras cu mitraliera Kalasnikov asupra mașinii în care se aflau:

”Aseară mergeam spre un restaurant care e în zona în care s-a tras, ne indreptam spre resturant, la un moment dat am auzit zgomote ca de artificii. La un moment dat mi-a aparut în raza vizuală un barbat cu Kalasnikov, s-a uitat la noi și a inceput să tragă ce era extraordinar era clar că dorinta lui era să ne ucida, la primul impact ne-am pus capul pe genunchi, am facut dreapta. Apoi am vazut că sora mea avea sange care ii curgea si a trebuit să o ducem de urgență la spital”, a relatat sora celei care a fost rănită. 

FRANȚA, ÎN STARE DE ȘOC. Val de atentate, luare de ostatici: 128 de morţi. STARE DE URGENȚĂ

Reamintim că cel puţin 128 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Alte aproximativ 200 au fost rănite. Două explozii au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului. 

Consiliul francez pentru apărare, prezidat de președintele Francois Hollande, s-a terminat după mai bine de două ore. ”Franța va fi nemiloasă cu barbarii din Statul islamic. Este vorba de un act de război pregătit, organizat și plănuit din afara Franței. Ceea ce s-a produs ieri în Paris şi în zona Saint-Denis (la periferia nordică a capitalei Franţei) este un act de război şi, în contextul războiului, trebuie să luăm deciziile adecvate. Asistăm la un act terorist comis de Daesh (Stat Islamic) împotriva unei ţări libere. Un act de o barbarie absolută”, a declarat șefului statlui la sfârșitul ședinței.

Mai multe articole despre:
MAE rănit comunicat de presă cetatean roman