MENIU

MAE rus, un nou răspuns halucinant: Acuză Europa de distrugerea "spațiului umanitar"

<p>Serghei Lavrov (dreapta), alături de președintele Vladimir Putin</p>

Ministerul rus de Externe acuză Consilul Europei că distruge "spațiul umanitar" și forțează Moscova să se retragă din construcția europeană. Diplomația acuză și o presupusă complot UE-NATO care ar fi transformat Consiliul într-o organizație anti-Rusia.

"Responsabilitatea pentru distrugerea spațiului umanitar comun de pe continent și consecințele pentru Consiliul Europei – care, fără Rusia, își va pierde caracterul paneuropean – vor fi suportate numai de cei care ne obligă să facem acest pas," a transmis Ministerul de Externe de la Moscova.

Potrivit acestuia, țările UE și NATO au abuzat de majoritatea lor în Consiliul Europei pentru a transforma organizația într-un instrument de politică anti-Rusia, respingând în același timp dialogul în condiții egale și refuzând să respecte principiile care stau la baza acestei organizații paneuropene.

Documentul precizează că pe 25 februarie, a fost adoptată o decizie discriminatorie de suspendare a Rusiei din organele statutare ale Consiliului Europei, fără a preciza faptul că decizia a fost luată la o zi după ce trupele rusești au INVADAT UCRAINA.

"Ca atare, țara noastră nu va rămâne parte a Consiliului Europei. Pe 15 martie, secretarul general CE Marija Pejcinovic-Buric a fost informat despre retragerea Federației Ruse din această organizație.

Responsabilitatea pentru distrugerea spațiului umanitar și juridic comun de pe continent și consecințele pentru Consiliul Europei – care, fără Rusia, își va pierde caracterul paneuropean – vor fi suportate numai de cei care ne obligă să facem acest pas," a mai transmis Moscova.

Mai multe articole despre:
putin lavrov razboi ucraina invazie ucraina