MENIU

MAE: Români repatriați din Spania, spanioli repatriați din România

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un grup de 330 de români care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea în Spania și de a reveni în mod independent pe teritoriul național au fost readuși în țară cu două avioane. În drum spre Spania, cele două aeronave au transportat 41 de cetățeni spanioli care rămăseseră blocați în România.

Un număr de 330 de români din Spania au revenit în România, vineri, cu două curse aeriene operate de o companie privată, dinspre Barcelona și Madrid, informează Ministerul Afacerilor Externe, pe fondul demersurilor întreprinse pentru repatrierea cetățenilor aflați peste hotare cu titlu temporar, la care s-au raliat și Ministerul Afacerilor Interne, și Ministerul Transporturilor.

Totodată, pe rutele inverse au fost repatriați în siguranță și 41 de cetățeni spanioli, explică MAE, care a reînnoit cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe non-esențiale.

„De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă”, arată un comunicat de presă.

 

Mai multe articole despre:
repatriere coronavirus