MENIU

MAE: Nu sunt confirmate cazuri de coronavirus pentru românii de pe a doua navă de croazieră

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că mai mulți români se află pe o a doua navă de croazieră, care a acostat în Cambodgia. Este vorba despre nava care a rămas blocată în larg mai multe zile, pentru că niciun port nu a vrut să o primească, de teama coronavirusului. Joi a fost confirmat primul caz de coronavirus la un român de pe nava de croazieră Princess Diamond, aflată în carantină în Japonia. 

 

Până la acest moment nu a fost confirmat vreun caz de infectare cu coronavirus pe această a doua navă de croazieră. 

Dintre cei 17 români de la bordul celei de-a doua nave de croazieră, 9 sunt pasageri şi 8 sunt membri ai echipajului. 

Un român de pe nava de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia are coronavirus, a anunțat joi Ministerul român de Externe.

„În ceea ce priveşte nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obţinut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetăţeni români, respectiv 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia.

Procesul de evaluare medicală a pasagerilor şi membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecţie cu coronavirus. Reprezentanţele diplomatice şi oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autorităţile locale şi reprezentanţele diplomatice ale altor state membre UE şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români”, a precizat MAE.

Nava de croazieră cu 2.300 de oameni pe care nimeni nu voia să o primească de teama coronavirusului a ajuns în Cambodgia. Nava a primit în sfârșit permisiunea de a acosta în portul Sihanoukville. Nava MS Westerdam fusese respinsă de 5 porturi din Asia până acum.

Nava Westerdam aparține companiei americane Holland America Line și a părăsit Hong Kong pe 1 februarie cu 1.455 de pasageri și un echipaj de 802 persoane.

Croaziera era programată să dureze două săptămâni, iar după ce aceste zile au trecut au apărut temeri în privința combustibilului și a proviziilor.

Pe lângă Thailanda, nava a mai fost respinsă de Taiwan, Guam, Filipine și Japonia.

Primul roman infectat cu Coronavirus a fost confirmat pe vasul de croaziera din Japonia. Acesta a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Primul roman infectat cu Coronavirus

Mai multe articole despre:
coronavirus romani nave croaziera MAE