MENIU

MAE confirmă: Cetățean român, printre răniții din incidentul armat din München

Un român se află printre cei trei răniți în incidentul armat care a avut loc marți dimineață într-o gară regională din apropiere de München, landul german Bavaria, potrivit unui comunicat al Consulatului General al României la München.

Un cetățean român, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, este unul dintre cei doi bărbați răniți accidental de atacator, celălalt fiind un german.

Cele două victime au suferit răni la braț și picior, dar viețile lor nu sunt în pericol, conform Agerpres.

Potrivit comunicatului oficialilor români se confirmă următoarele:

Consulatul General al României la München are în atenţie incidentul produs la data de 13 iunie 2017 în gara Unterföhring din München şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există cetăţeni români afectaţi.

Potrivit datelor obţinute din partea autorităţilor locale, în incident a fost rănit şi un cetăţean român. Acesta a fost internat la o unitate medicală din München, fiind supus unei intervenţii chirurgicale la braţul stâng.

Consulatul General al României la München monitorizează cu prioritate situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile şi cu reprezentanţii spitalului în care este internat cetăţeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

Jurnalistul Mihai Ursu, stabilit la München, a anunțat că a avut loc o conferință de presă a șefului Poliției din München, care a relatat că incidentul a implicat o altercație între două grupuri ce au recurs la violențe verbale și fizice. Atacatorul era extrem de agresiv. și a împins-o pe polițistă pe șine, care se află în stare gravă.

În urma incidentului, la fața locului a fost masat un număr mare de forțe de ordine, alături de trei elicoptere, dar nu există o pistă teroristă, conform autorităților. 

Marți dimineață, la ora locală 08:23, pe peronul stației Unterföhring, dintr-o suburbie din nord-estul orașului München, a avut loc un incident armat, soldat cu răniți.

În timpul unui control de rutină al forțelor de ordine, un individ a deschis focul, după ce a smuls pistolul unui polițist, trăgând la întâmplare.

Un martor aflat la fața locului a declarat:

„S-au auzit cinci împușcături. A trebuit să părăsim peronul pentru a ne adăposti”, informează publicația britanică The Express

Cea de-a treilea persoană rănită este o polițistă, care se zbate între viață și moarte, a declarat la televiziunea germană Marcus da Gloria Martins, purtătoare de cuvânt a poliției din München.