MENIU

MAE: Avertizare de călătorie pentru cetățenii români care călătoresc în Norvegia

MAE: Avertizare de călătorie pentru cetățenii români care călătoresc în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o informare pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Norvegiei, unde în urmă cu doar câteva zile, a avut loc o alunecare de teren, fiind amenințată și de alte fenomene meteo extreme, relatează RADOR. 

MAE le reamintește celor care călătoresc în străinătate că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

În plină iarnă, autoritățile din Norvegia au emis un cod galben de incendii pentru zonele în care nu este zăpadă și unde vegetația se poate aprinde cu ușurință.

În același timp, în alte zone au fost trimise alerte pentru inundații. 

Autorităţile norvegiene au anunţat, vineri, că au găsit o persoană moartă la două zile după o impresionantă alunecare de teren într-o localitate la nord de Oslo şi continuarea operaţiunilor de salvare pentru a găsi nouă dispăruţi. 

Miercuri, circa o mie de persoane au fost evacuate din locuinţe în urma acestei alunecări de teren produsă în localitatea Ask, din municipalitatea Gjerdrum, un oraş cu 5.000 de locuitori situat la nord-est de capitala norvegiană. Se vor putea întoarce la casele lor abia după ce zona va fi securizată.

Potrivit Direcţiei norvegiene a apelor şi energiei (NVE), alunecarea de teren a cuprins un teren cu o lăţime de 350 de metri şi o lungime de 800, iar solul este în continuare instabil.

Mai multe articole despre:
mae norvegia