MENIU

MAE, anunț de ultimă oră despre cei 350 de români blocați în Gaza. "Ținem legătură în timp real, deocamdată nu ne-au semnalat probleme"

Ministerul român al Afacerilor Externe ține legătura în timp real cu mulți dintre românii blocați în Fășia Gaza și care încearcă să iasă prin Egipt din zona de conflict. Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a explicat în direct la Realitatea Plus în ce direcție se concertează eforturile celulei de criză din București.

"Până în prezent, din cei 350 de cetăţeni români şi membrii de familie pe care îi avem în atenţie, peste 200 ne-au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza. Suntem în legătură cu ei sau cu membri ai familiei, cunoaștem situația lor  în timp real, suntem în legătură directă cu ei si ținem legătura cu reprezentații noștri la fata locului, pentru a ne coordona privind evacuarea.

 

Există foarte multe informații în spațiu public pe care nu le putem verifica, iar unele se dovedesc a fi fals. În celula de criză luăm în calcul toate scenariile privind evacuarea din zonă, în cele mai bune condiții de siguranță pe care le permite situația din teren.

Până acum nu ni s-au semnalat probleme deosebite, inclusiv de sănătate, din partea persoanelor respective. Suntem în legătură cu organizațiile umanitare si cu alte state care au cetățeni acolo, pentru a ne coordona pentru o evacuare în condiții de siguranță," a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip, în direct la Realitatea Plus.  

Mai multe articole despre:
mae romani blocati gaza evacuare egipt hamas