MENIU

Madridul fierbe! Proteste față de noile restricții anti-Covid, în timp ce spitalele sunt suprasolicitate

foto: captură YouTube Adolfo Mayo

Proteste violente au avut loc pe străzile din Madrid, unde noile restricţii impuse din cauza pandemiei au încins spiritele. În paralel, spitalele sunt suprasolicitate din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid-19. Epuizați, medicii cer măsuri și resurse suplimentare.  

În cartierele mărginașe ale Madridului, protestatarii s-au ciocnit cu forțele de ordine. 850.000 de locuitori sunt în carantină la nivel local în regiune. Rezidenţii au voie să părăsească districtul doar pentru a merge la muncă, la studii sau pentru urgenţe medicale, informează Realitatea Plus. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional! 

Medicii spanioli, epuizați din cauza înmulțirii infectărilor, se pregătesc și ei de proteste. Au ajuns la capătul răbdării și consideră că restricţiile selective decise de Guvern în câteva cartiere din Madrid și în șapte orașe satelit nu au niciun efect.

Autoritățile sanitare le-au cerut oamenilor să se pregătească pentru săptămâni grele, în contextul în care bilanțul epidemiei din țară a depășit 704.200 de infectări și 31.120 de decese.

 

Mai multe articole despre:
proteste madrid restrictii covid-19