MENIU

Mădălin Voicu este în doliu! Mama artistului, Maria Magdalena, a murit

Mădălin Voicu e devastat! A murit Maria Magdalena, mama artistului

Mădălin Voicu trece prin cele mai grele clipe, după ce mama sa, Maria Magdalena, s-a stins din viață la 89 de ani. Aceasta, cunoscută drept Madeleine, își avea originile în familia Cantacuzino. Mama artistului a fost căsătorită cu violonistul Ion Voicu, alături de care a trăit cele mai frumoase și importante momente.

Vestea neagră a fost confirmată pe Facebook de fiul cel mare al lui Mădălin Voicu. În mesajul postat, Mădălin Voicu Jr. a subliniat că Madeleine Voicu i-a fost ca o mamă: „M-ai iubit și m-ai crescut, Mamă. Nu ca pe un nepot, ci ca pe propriul tău copil. Alături de Tata ați fost Părinții mei. V-am supărat și m-ați iertat. V-am făcut fericiți pe cât am putut, dar prea puțin pe lângă ce-ați fi meritat de la mine.

Îți multumesc pt tot, Mama… Bunul să te odihnească. Îmbrățișează-l pe Tata din partea mea… Te-am adorat, Mama. Drum bun, Mama… Te iubesc, Mama!”, a scris fiul lui Mădălin Voicu.

Maria Magdalena Voicu, viață de poveste

Absolventă de Conservator, Madeleine Voicu a renunţat la propria carieră muzicală pentru a-l sprijini pe Ion Voicu, marele violinist român care la un moment dat a fost și elevul genialului George Enescu. Căsnicia lor a durat peste 46 de ani, până la moartea acestuia, în 1997, la 74 de ani.

Maria Magdalena Voicu a avut o relație atât de strânsă cu Ion Voicu încât s-a ocupat inclusiv de contractele sale, din postura de impresar. Povestea lor de dragoste este demnă de scenariul unui film, mai ales că familia ei s-a opus căsătoriei.

Maria Magdalena Voicu s-a căsătorit în 2951 cu Ion Voicu, un violonist de origine romă. După moartea soțului, ea a fost în centrul unor evenimente culturale dedicate memoriei cunoscutului virtuoz, care a impresionat lumea cu vioara.

Mai multe articole despre:
doliu madalin voicu deces Maria Magdalena voicu