MENIU

Macovei: Raportul MCV confirmă că monitorizarea trebuie să continue; Parlamentul apără corupţii

Macovei: Raportul MCV confirmă că monitorizarea trebuie să continue; Parlamentul apără corupţii

Monica Macovei a susţinut, miercuri, că raportul MCV confirmă faptul că acest mecanism european trebuie să continue până când reformele din justiţie şi anticorupţie sunt ireversibile, subliniind, totodată, că un punct slab este reprezentant de faptul că Parlamentul "apără corupţii şi incompatibilii".

"Raportul MCV de astăzi (miercuri - n.r.) confirmă că acest mecanism european trebuie să continue până când reformele din justiţie şi anticorupţie sunt ireversibile. Asta vor şi românii. Raportul Comisiei Europene din cadrul MCV, publicat astăzi, indică puncte slabe în funcţionarea justiţiei şi faptul că Parlamentul apără corupţii, incompatibilii şi alţi demnitari anchetaţi penal", precizează europarlamentarul Monica Macovei, potrivit unui comunicat.

Macovei subliniază criticile prezentate în raport, respectiv faptul că Parlamentul nu a soluţionat rapid cererile procurorilor de ridicare a imunităţii politicienilor, a întârziat foarte mult încetarea mandatelor pentru parlamentarii incompatibili şi nu a aplicat deciziile Curţii Constituţionale.

O altă critică evidenţiată de europarlamentar se referă la Avocatul Poporului, care "nu a acţionat în interesul oamenilor şi nu a contestat ordonanţe de urgenţă la Curtea Constituţională, deşi acestea erau evident neconstituţionale".

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Mai multe articole despre:
justiţie Raport MCV