MENIU

„Măcelarul din Mariupol” face aceleași atrocități ca în Siria - Cine e generalul Mizințev, celebru pentru brutalitate. Ce a cerut unui ofițer rus

Război Rusia-Ucraina - Generalul rus Mihail Mizințev Foto: Profi Media

Atrocitățile făcute de ruși în Ucraina și neputința cuceririi orașelor „răzbunată” cu bombardarea acestora pentru a se preda sunt opera unui celebru cap al Armatei Rusiei. Generalul rus Mihail Mizințev este renumit pentru strategia înfricoșătoare abordată în Războiul din Siria, cu orașul Alep ras de pe fața pământului, cum s-a întâmplat acum, în orașul-port Mariupol. El este unul dintre cei care au ajutat la comiterea „crimelor de război” în Ucraina, ordonând ca spitale, școli, maternități să devină țintele artileriștilor ruși.

Generalul-colonel Mihail Mizințev, cunoscut acum ca „măcelarul din Mariupol”, după cum a fost denumit de ucraineni, este cel care a transformat orașul-port de la Marea Azov într-un nou Alep, în războiul din Siria.

Nu este o coincidență asemănarea imaginilor din Mariupol, distrus de bombardamentele rusești, acum, în războiul din Ucraina, cu cele din Alep, transformat în ruine acum 5 ani în Siria. Potrivit oficialilor militari ucraineni, în spatele acestor atrocități se află același om, generalul-colonel Mihail Mizințev, scrie The Times.

Generalul-colonel Mizințev, de 59 de ani, este șeful Centrului Național pentru Coordonarea Apărării, o structură de comandă înființată în 2014 pentru a conduce operațiunile militare ale Rusiei, de acum 8 ani, de când a fost anexată ilegal Crimeea.

După săptămânile de asediu, în care aproximativ 90% din infrastructura orașului Mariupol este deja la pământ, Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al cartierului general militar din Odesa, susține că Mizințev este cel care este vinovat pentru bombadamentele asupra Mariupol, potrivit G4Media, care citează publicația britanică.

El a fost cel care a ordonat bombardarea maternității, a spitalului pentru copii, a teatrului dramatic, a caselor civililor. El este cel care distruge Mariupol, așa cum obișnuia să distrugă orașele siriene”, a declarat  Bratciuk.

Oleksandra Matviiciuk, șefa Centrului pentru libertăți civile din Ucraina, a cerut ca Mizințev să fie acuzat de crime de război la Haga. „Amintiți-vă de el. Acesta este Mihail Mizințev. El conduce asediul de la Mariupol”, a declarat ea.

În Mariupol mai sunt blocate puțin peste 100 de mii de oameni dintre cei 500 de mii care locuiau înainte în acest oraș. Nu au alimente, medicamente, apă, energie electrică sau căldură. Coridoarele umanitare convenite până acum între cele două părți nu au funcționat, fiind întrerupte de focurile de armă trase fără milă asupra civililor de soldații ruși.

O altă dovadă a cruzimii imense și comportamentului de „brută” ale generalului rus a fost relatată în The Times, într-o înregistrare în care Mizințev cere tăierea urechilor unui ofițer pentru că nu a purtat corect uniforma.

„Uitați- la gunoiul ăla care stă acolo, încruntat, cu ochii de bovină, arătându-mi fața aia nefericită, mutra lui împuțită. De ce mai e în armată? Și de ce ar trebui să-mi pierd timpul cu mizeria asta? Dacă ești șeful unei unități, poartă-te ca atare. De ce mai are fața întreagă? De ce nu i s-a tăiat urechea? De ce nu șchiopătează ?”, potrivit înregistrării perzentate de The Times.