MENIU

Măcel în mai multe sate africane. Peste 200 de oameni au fost uciși de bandiți înarmați, neidentificați

Arme FOTO: Arhiva

Mai multe sate din statul Zamfara, din nord-vestul Nigeriei, au fost atacate de bandiţi înarmaţi, iar cel puţin 200 de oameni au fost ucişi, informează Reuters, citat de Agerpres. Bandiţii s-au răzbunat după raidurile aeriene din această săptămână ale armatei asupra ascunzătorilor lor, potrivit localnicilor. 

Armata a preluat controlul asupra comunităţilor pentru a organiza funeralii în masă, potrivit localnicilor. Guvernul local a anunţat că 58 de persoane au fost ucise în timpul atacurilor.

Ummaru Makeri, un localnic care şi-a pierdut soţia şi trei copii în atac, a declarat că circa 154 de oameni au fost înmormântaţi.

Alţi locuitori au declarat că numărul total al celor ucişi este de cel puţin 200. Reuters a relatat vineri că cel puţin 30 de oameni au fost omorâţi în zona guvernamentală locală Anka, în Zamfara, când peste 300 de bandiţi înarmaţi, pe motociclete, au luat cu asalt joi opt sate şi au început să tragă în oameni. 

Nord-vestul şi centrul Nigeriei sunt de mai mulţi ani teatrul unor acte comise de criminali cunoscuţi local drept „bandiţi”, care atacă, jefuiesc şi răpesc locuitori, cărora le fură vitele şi le dau foc la case, aminteşte AFP.