MENIU

Lungmetrajul "Inimi cicatrizate", regia Radu Jude, în premieră mondială la Festivalul de la Locarno

Lungmetrajul "Inimi cicatrizate", o adaptare liberă după opera literară a lui M. Blecher în regia lui Radu Jude, va fi prezentat în premieră mondială pe 7 august în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno.

Acțiunea din filmul "Inimi cicatrizate" are loc în anul 1937, când Emanuel, un tânăr de 20 de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

 

 

 

Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu. Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, iar  imaginea de Marius Panduru.

Ultima prezență a unui film românesc în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Locarno a fost înregistrată în urmă cu trei ani, cu producția "Când se lasă seara peste București sau Metabolism", în regia lui Corneliu Porumboiu.

Radu Jude a câștigat în 2015 "Ursul de Argint" pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin cu pelicula "Aferim!", producția românească cu cel mai mare succes de box office în 2015.

Mai multe articole despre:
null