MENIU

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la București

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă, în jurul orei 19,00, în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă, la București, în seara zilei de sâmbătă, cu un avion special, de o delegație a Patriarhiei Române, cu binecuvântarea patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, informează Realitatea TV.

UPDATE 20:00: Lumina de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" și va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iași, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare și Timișoara pentru comunitățile de credincioși ortodocși din aceste regiuni ale țării, potrivit Agerpres. 

UPDATE 18:00: Lumina Sfântă de la Ierusalim s-a aprins. O delegaţie a Patriarhiei e aşteptată pe Aeroportul Otopeni cu lumina care va fi împărţită în această noapte credincioşilor, informează Realitatea TV.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, delegația va fi condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, informează agerpres.ro

Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfântă clerului și credincioșilor prezenți la slujba de Înviere oficiată la Catedrala patriarhală de la ora 24,00.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române din țară sunt invitate să trimită delegați la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă în seara zilei de 11 aprilie, în jurul orei 19,00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim spre a fi oferită preoților și credincioșilor.

De la aeroport, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iași, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare și Timișoara pentru comunitățile de credincioși ortodocși din aceste regiuni ale țării, mai informează sursa citată.

***

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paști la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 — 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an și care în primele minute nu frige.

Lumina este adusă credincioșilor de Patriarhul Ierusalimului.


Lumina Sfântă ajunge și în vestul României

 

Piloţii Regional Air Services - Aeroportul Tuzla sunt cei care vor merge cu preoţii, care vin de la Ierusalim, potrivit Adevărul.

Reprezentanţii Aeroportului Tuzla au declarat că o cursă specială va pleca în noaptea de sâmbătă de pe Aeroportul Băneasa şi va merge la Timişoara. Avionul parcurge această distanţă în mai puţin de două ore. La bordul aparatului de zbor DA 42 se vor afla doi piloţi cu experienţă - Marius Rădulescu, Directorul Şcolii de Pilotaj a Regional Air Services Tuzla şi instructorul Remus Rusu.
 
"Ne bucurăm că putem să aducem vestea Învierii lui Hristos mai repede şi în siguranţă în vestul României. Echipa noastră face frecvent zboruri care necesită un grad ridicat de siguranţă, şi profesionalismul piloţilor este felul nostru de a spune tuturor «Sarbători fericite!»", a declarat managerul Regional Air Services, Adrian Vasilache.
 
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că la ora 18.30 o delegaţie de la Constanţa va fi prezentă pe Aeroportul Otopeni acolo unde va ajunge lumina de la Ierusalim. Preoţii conduşi de părintele Benedict Georgescu, exarhul Arhiepiscopiei Tomisului se vor urca apoi într-o maşină care vine la Constanţa.

 

Mai multe articole despre:
lumină Paşte Înviere