MENIU

Lumeapolitica.ro: Cum a împărțit Barna banii europeni. Scandalul se extinde. Cum răspunde șeful USR

<p>Dan Barna</p>

Apar personaje noi în scandalul banilor europeni gestionaţi de firma lui Dan Barna. Potrivit publicației lumea politică, banii pentru tinerii antreprenori au ajuns de fapt la afaceriști cu experiență. Astfel, o apropiată a lui Barna a fost printre beneficiarii sumei de 33.000 de euro pentru un start-up, deși aceasta avea o experiență de 14 ani în afaceri. ”Nu am nimic de comentat pentru că este un scenariu fabulos”, a declarat ulterior liderul USR.  

Fosta firmă a lui Dan Barna a coordonat un proiect "StartUp Plus", prin care trebuia să cheltuiască 11,7 milioane de lei. Firma lui Barna, numită "Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare", trebuia să organizeze cursuri pentru 400 de oameni, iar, în fina, 48 de norocoși primeau peste 33.000 de euro pentru a deveni antreprenori. Pe listă a apărut și Oana Suciu, o afaceristă cu experiență. După un an de activitate, firma înfiinţată de aceasta cu fonduri structurale, a fost cedată unui cetățean american.

„Aparent, această sumă uriașă a intrat în România și a fost mistuită de o mulțime de firme ca cea fondată de cel care se dorește președintele țării. Programe complicate, cursuri inutile, proiecte falimentare după cum a arătat și RISE Project. Acest articol arată faptul că atât de prost au fost manageriate astfel de proiecte. S-au cheltuit bani pentru a se pregăti ca antreprenor o femeie al cărei trecut în afaceri conținea deal-uri cu generali SIE, cu spioni CIA”, arată publicația online lumeapolitică.ro

Potrivit jurnaliştilor, se pare că Oana Suciu este o apropiată a lui Dan Barna și o simpatizantă a celor de la USR-PLUS, lucru pe care îl exprimă public pe rețelele de socializare.

Barna a refuzat să comenteze acuzațiile lansate în presă. 

”Chiar nu pot comenta aberațiile domnului Gușă, sunt simpatice, dar nu au nicio legătură cu realitatea. Nu exista acest scenariu pentru ca nu exista nicio fapta penala. Nu am nimic de comentat, chiar nu am nimic de comentat de asta pentru că este un scenariu fabulous. Probabil săptămâna viitoare o să aflu că sunt implicat și în războiul din Irak. Nu am ce sa comentez pe articolul respectiv. Realitatea este total alta, faptul că sunt 2-3 simpatizanți, care ulterior au devenit simpatizanți, la momentul acela neexistand o varianta politica respectiva, nu inseamna nimic”, a spus Barna.

Mai multe articole despre:
USR Dan Barna