MENIU

Lumea medicală, în doliu. Unul dintre cei mai mari doctori a murit

<p>Lumea justiţiei, &icirc;n doliu</p>

Doctoriţa Lucreţia Brînzan, diagnosticată la sfârşitul anului trecut ca suferindă de leucemie acută, a murit. Din decembrie, apropriaţii săi au demarat o campanie umanitară, în speranţa că vor putea să strângă o sumă importantă, necesară pentru transplatul prin care sperau să îi salveze viaţa.

Doctorul Lucreţia Brînzan, de la Spitalul Judeţean Hunedoara din Deva, a murit în noapte ade miercuri spre joi. Medicul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor fusese diagnosticat la începutul lunii octombrie a anului trecut cu leucemie acută. Colegii şi apropiaţii Lucreţiei au încercat să facă tot posibilul pentru a o ajuta, însă boala gravă de care ea suferea necesita un tratament costisitor. Lucreţia avea nevoie de un transplant de măduvă, intervenţie estimată la 100.000 de euro în clinicile din Occident. Prietenii săi au demarat campania Salvează un salvator, în speranţa că vor strânge fonduri suficiente pentru a-i asigura operaţia.

Între timp, a fost internată în Clinica de Hematologie de la Spitalul Fundeni din Bucureşti. În urma tratamentului agresiv, pentru o perioadă starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit. Nu a putut evita însă tragedia, scrie adevarul.ro.