MENIU

Lukoil reia activitatea la rafinăria din Ploieşti. Ponta şi Ambasada Rusiei confirmă -UPDATE

<p>Compania Lukoil vrea să &icirc;nchidă rafinăria Petrotel din Ploieşti şi să mute producţia &icirc;n Bulgaria</p>

Lukoil reporneşte, vineri, instalaţiile din incinta rafinăriei din Ploieşti, oprite în urmă cu o săptămână, a declarat pentru MEDIAFAX comisarul-şef al Gărzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache, care a precizat că instituţia a fost notificată în acest sens de către companie. UPDATE: Premierul Victor Ponta a anunţat la rândul său că a fost informat c privire la redeschiderea rafinăriei. Şi ambasada Rusiei a precizat, într-un comunicat, faptul că rafinăria se pregăteşte să repornească activitatea.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache, a declarat corespondentului MEDIAFAX că vineri dimineaţă Comisariatul Prahova din cadrul Gărzii de Mediu a primit o notificare din partea rafinăriei Lukoil prin care se anunţă repunerea în funcţiune a instalaţiilor din incinta rafinăriei, oprite în urmă cu o săptămână.

În documentul transmis Gărzii de Mediu se precizează că instalaţiile vor fi repornite începând de vineri şi că reprezentanţii companiei se obligă să respecte toate procedurile privind protecţia mediului.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în urma discuţiilor cu procurorii care instrumentează dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani reprezentanţii companiei au asigurat garanţii care pot acoperi prejudiciul de 230 de milioane de euro stabilit în acest dosar.

Rafinăria Petrotel-Lukoil şi-a încetat activitatea de producţie şi comercială vineri, 3 octombrie, compania anunţând că măsura este urmare a sechestrului aplicat pe materii prime şi ţiţei de către organele de urmărire penală, iar momentul repornirii sale va fi precizat după soluţionarea contestaţiei depuse în instanţă.

Mai mult pe MEDIAFAX

Preşedintele Traian Băsescu a calificat, joi, drept inadmisibilă abordarea liderului companiei Lukoil şi a solicitat Guvernului să preia rafinăria de la Ploiești, dacă mâine Lukoil nu reia producţia. Băsescu a subliniat că ”Lukoil trebuie să respecte legile statului român” și că ”nu poate face acest tip de presiune pe justiţia din România”, avertizând ca, în caz contrar, ”să se gândească să dispară de tot de pe piaţa românească”.

Mai multe articole despre:
Ploieşti Lukoil activitate Garda de Mediu petrotel