MENIU

Ludovic Orban: Vladimir Putin NU este atât de NEBUN încât să se pună cu o țară NATO

Ludovic Orban FOTO: Profimedia

Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a fost invitat la postul Realitatea Plus, unde a vorbit despre actuala stare de război din Ucraina dar și despre intențiile lui Vladimir Putin pentru viitor. Fostul prim ministru al României a declarat în emisiunea Legile Puterii că atacul împotriva Ucrainei încalcă toată politica care a guvernat diplomația după al II-lea Război Mondial. 

Războiul din țara vecină afectează direct și România. Este un moment de tensiune maximă, dar acesta umbrelă NATO ne oferă siguranță.

Ziua de astăzi schimbă paradigma pe care funcționează relațiile internaționale.

Prin atacul prin toate părțile posibile, împotriva Ucrainei, Putin încalcă toată politica care a guvernat diplomația internațională după al II-lea Război Mondial. 

Putin și-a bătut joc de întreaga lume, fără nici un fel de temei. Ceea ce se întâmplă din 2014 până astăzi este un război care are loc un Ucraina. Rușii au lansat de atunci un pseudo referendum prin care Crimeea și-a declarat independența după care a fost alipită Rusiei. 

Există acesta stare de război a Rusiei împotriva Ucrainei încă din 2014.

Putin vrea ocuparea Ucrainei, refacerea puterii URSS cu vechile granițe. Dacă nu știați, Putin a și schimbat imnul Rusiei și a revenit la cel din timpul Uniunii Sovietice.

În 2021, Vladimir Putin și-a publicat și un eseu, din care reiese că rușii și ucrainenii sunt același popor. 

Eseul seamănă cu Mein Kamf care a fost scrisă de Hitler.

Oricum ar fi, pericolul pentru România este unul mic, pentru că Rusia nu cred că va ataca vreun stat membru NATO. Rusia nu va face fată unui asalt pe termen mediu și lung împotriva NATO și va capitula la un moment dat. 

Putin nu este atât de nebun încât să se pună cu o țară NATO, a mai spus Ludovic Orban.