MENIU

Ludovic Orban: Sunt cazuri de negaționiști chiar în sânul bisericii. Este un comportament iresponsabil

Ludovic Orban și-a exprimat regretul față de faptul că există oameni care neagă existența noului coronavirus chiar în interiorul bisericii. ”Este un comportament iresponsabil”, a spus premierul, joi seară, la un post TV. În paralel, Șeful guvernului a salutat atitudinea preoților care au îndemnat la respectarea regulilor decise de autorități. 

Premierul i-a felicitat pe Mitropolitul Moldovei și pe toți preoții care ”s-au comportat exemplar” și ”au îndemnat oamenii la un comportament corect” cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva.

”Sunt, din păcate, cazuri de negaționiști chiar în sânul bisericii care pur și simplu neagă existența pericolului”, dând dovadă de ”un comportament iresponsabil”, a adăugat Orban.

Despre decizia autorităților de a permite accesul la moaștele Sf. Parascheva tuturor credincioșilor aflați în Iași, indiferent dacă erau sau nu din județ, Premierul a explicat a fost vorba despre o decizie operativă, necesară în condițiile în care acolo ”spiritele erau extrem de încinse”. Erau ”foarte mulți agitatori de profesie” și ”se putea ajunge inclusiv la bătaie”, a subliniat Șeful guvernului.

Întrebat despre decizia autorităților în legătură cu următoarea sărbătoare religioasă importantă, Sf. Dumitru, premierul a răspuns că vor avea loc discuții cu reprezentanții B.O.R. astfel încât să nu se organizeze pelerinaje, iar la eveniment să poată participa doar locuitorii din București și Ilfov. ”Nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport și care pot să creeze aglomerații”, a conchis Orban, citat de hotnews.