MENIU

Ludovic Orban: „Răspunderea menținerii în funcție a domnului Vlad Voiculescu este o răspundere politică exclusiv a USR PLUS”

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele PNL a declarat, luni, după discuțiile în coaliție, că răspunderea menținerii în funcție a lui Vlad Voiculescu este o răspundere politică exclusiv a USR PLUS. Acesta a precizat că la Foișor trebuie demarată o analiză și trebuie văzut cine e de vină.

„Eu v-am spus, răspunderea menținerii în funcție a domnului Vlad Voiculescu este o răspundere politică exclusiv a USR PLUS. Doi, în momentul în care premierul consideră că este necesară o schimbare a unui ministru are deplinul drept constituțional să inițieze procedura de schimbare. (...) Responsabilitatea pentru buna funcționare a Guvernului este în primul rând responsabilitatea premierului. Bineînțeles, că există o responsabilitate politică a fiecărei formațiuni politice, dar în ultima instanță trebuie să fie evaluarea premierului, care poate să decidă în consecință”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat de ce nu-l schimbă pe Vlad Voiculescu dacă se delimitează de acțiunile lui, Ludovic Orban a răspuns: „Practic, asta e realitatea, politica momentului. Premierul când va considera imperios necesar să demareze procedura de schimbare a unui ministru sunt convins că o va face”.

„La Foișor trebuie demarată o analiză și trebuie văzut cine e de vină”, a continuat Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
ludovic orban vlad voiculescu spitalul foisor