MENIU

Ludovic Orban promite fluidizarea procedurilor pentru derularea investițiilor la nivel local

Premierul Ludovic Orban a declarat, în cadrul dialogului purtat, marţi, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), că la nivelul Guvernului se are în vedere fluidizarea procedurilor aflate în atribuţiile administraţiei centrale, necesare pentru derularea proiectelor de investiţii care vor fi implementate la nivel local.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, în cadrul discuţiilor au fost abordate problematici legate de buget, absorbţia fondurilor europene, digitalizare şi interconectarea softurilor instituţiilor publice centrale şi locale, transport public în arealul metropolitan, decontarea lucrărilor în cadrul proiectelor derulate de autorităţile publice locale.

"Prim-ministrul a precizat că, la nivelul Guvernului, se are în vedere fluidizarea procedurilor aflate în atribuţiile administraţiei centrale, necesare pentru derularea proiectelor de investiţii care vor fi implementate la nivel local. Este vorba despre scurtarea termenelor pentru obţinerea unor avize, pentru finalizarea proceselor de licitaţie şi pentru decontarea plăţii lucrărilor efectuate în cadrul proiectelor derulate de primării, dar şi de creşterea accesului administraţiei locale la informaţiile publice", se arată în postare.

Totodată, Orban a punctat nevoia unui dialog flexibil între administraţia centrală şi autorităţile locale, indiferent de culoarea politică.

"Menţinem cadrul de dialog şi îmi doresc o relaţie mai flexibilă între administraţia centrală şi cea locală pentru că, indiferent de culoarea politică, primează să găsim soluţii la problemele cetăţenilor", a afirmat şeful Executivului, citat în postare.

Mai multe articole despre:
ludovic orban coronavirus stare de alerta