MENIU

Ludovic Orban: PNL nu va vota moțiunea de cenzură!

Parlamentarii Partidului Națioanl Liberal nu vor vota la moțiunea de cenzură, dar aceștia vor fi prezenți în sală la dezbaterea actului prin care se cere demiterea în totalitate a guvernului Grindeanu, a anunțat președintele PNL Ludovic Orban, în direct la Realitatea TV.

”Am hotărât să fim prezent la dezbaterea moțiunii, dar nu vom vota. Cea mai mare parte a parlamentarilor PNL au fost abordați de PSD, li s-au făcut oferte generoase să voteze și asupra unora s-au făcut și presiuni”, a declarat Ludovic Orban în emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan. 

Șeful PNL a mai spus că tot ce a construit președintele României, în ultima perioadă, se dărâmă din cauza crizei politice provocată de PSD.

”Tot ce construiește Klaus Iohannis pentru România, în ultima perioadă, se dărâmă din niște motive pe care nu pot să le înțeleg foarte bine. Avem o situație în care un dictator, care vrea să decidă tot în România, și-a pus prim ministru o slugă, care s-a și comportat ca o slugă o bună bucată de vreme. Brusc nu i-a mai plăcut. Sunt la fel de antipatici amândoi. Grindeanu a acceptat să fie premierul marionetă al lui Dragnea. A emis OUG 13, să ne aducem aminte că el a semnat ordonanța 13. Dar astăzi pozează în mare erou care se luptă cu Dragnea. La fel de nociv este comportamentului din jurul lui Dragnea. Pur și simplu au vrut să execute fără somație un premier pe care ei l-au pus”, a mai spus președintele formațiunii liberale.

Referitor la posibilitatea unor alegeri anticipate, Ludovic Orban a punctat că PNL este pregătit să guverneze.

”Este foarte greu să organizezi alegeri anticipate în România, dar este posibil. Există o majoritate parlamentară care a dat un guvern. Nu îmi place să fac speculații, dar urmează să se întâmple foarte multe lucruri benefice pentru țară, dar dacă continuă criza politică, acestea nu se vor mai întâmpla. PNL este pregătit în orice moment să preia guvernarea”, a subliniat Orban la Realitatea TV.