MENIU

Ludovic Orban: ”NU vom crește taxe și impozite! Este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul”

Premierul României - Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, că nu are planuri de a majora taxe și impozite, fiindcă acest fapt este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul. Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul României nu dorește să pună piedici în accelerarea dezvoltării țării din punct de vedere economic.

”În ceea ce privește fiscalitatea, o spun din capul locului: nu vom majora taxe și impozite! La două zile apare câte o năzdrăvănie a unora. Nu vom crește taxe și impozite, este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul, acela de a accelera dezvoltarea. Noi nu dorim să punem piedici sau bariere. Avem foarte multe programe de sprijin, am gândit un întreg sistem de susținere a companiilor, vom veni și cu alte măsuri de susținere”, a spus Ludovic Orban, vineri, după participarea la topul firmelor românești.

Tot vineri, premierul a declarat că Guvernul va fi deschis la dialog cu mediul de afaceri.

„Am convingerea că mediul de afaceri trebuie să fie un partener serios al Guvernului, un partener implicat în susținerea fundamentărilor care să ducă la decizii care au efecte în economia românească. Guvernul a fost deschis la dialog permanent și va fi în continuare deschis la dialog cu mediul de afaceri. Multe decizii au fost luate după discuții cu reprezentanții mediului de afaceri. 

O țară în care există un mediu de afaceri prietenos, în care e inițiativă economică și parteneriat între întreprinzători și decidenți, e una în care lucrurile merg bine și oamenii trăiesc mai bine.

Trebuie să fim permanent atenți la ce se întâmplă cu mediul de afaceri, să încercăm să generăm cât mai multe proiecte și decizii la nivel guvernamental în sprijinul mediului de afaceri. (...) Criza a pus la grea încercare  foarte multe companii și mă bucur că există companii care au făcut permormanță, au sesizat oportunitățile și s-au adaptat”, a declarat premierul.

Mai multe articole despre:
ludovic orban