MENIU

Ludovic Orban: Nu cred că vreun parlamentar PNL va vota moțiunea, amenințările echipei Cîțu sunt inutile

Ludovic Orban și Florin Cîțu

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, susține că niciun parlamentar PNL, din rândul celor care l-au susținut, nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Dacă executivul condus de Florin Cîțu va fi demis, acest lucru i se poate imputa exlusiv premierului și a stilulul său intempestiv de a lua decizii. 

"Nu cred că vreun parlamentar PNL va vota moțiunea. Amenințarea cu excluderile din partid le-a făcut-o Biroul Executiv, o amenințare inutilă, de altfel. Eu nu cred că va exista vreun parlamentar PNL care să voteze moțiunea de cenzură. (...) Să nu-și imagineze cei din echipa Cîțu că, în cazul în care guvernul va cădea, vor putea da vina pe noi, acest lucru este exclusiv vina lui Florin Cîțiu și a stilului său imprevizibil și intempestiv de a lua decizii, el este principalul vinovat pentru ruperea Coaliției și provocarea crizei politice," a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat cum comentează scenariul ca actualul premier să rămână prima opțiune pentru un nou cabinet, chiar dacă va fi demis, Orban a afirmat că "ar fi TUPEU MAXIM să vii tot cu Florin Cîțu".

Ulterior, fostul lider a precizat că se referă la noua conducere a PNL, pentru că din partea ei ar putea veni o nouă nominalizare.