MENIU

Ludovic Orban, la Legile Puterii: „PSD se bazează pe faptul că oamenii nu se informează”

ludovic orban

Prim-ministrul României a vorbit la Realitatea PLUS și despre subiecte precum inițiativa Gabrielei Firea privind testarea populației împotriva COVID-19, dar și despre situațiile controversate de la Avocatul Poporului și de la Curtea Constituțională.

Testarea COVID-19 din Capitală

Premierul a criticat inițiativele primarului general al Capitalei legate de testarea populației în masă contra coronavirusului.

Ludovic Orban: „Primarul Gabriela Firea a promis testarea în masă a populației. A fost o iluzie vândută bucureștenilor, dar nu s-a întâmplat nimic. A venit apoi doamna Firea cu cele 10.000 de teste. Doar testele Real Time PCR sunt bune și eficiente. Testele rapide de care s-a făcut vorbire sunt doar pentru identificarea de anticorpi. Au o rată de eroare de 20%. Testele care identifică anticorpi sunt folosite în cercetare. Testarea la nivel national va fi de 30.000 de subiecți, prin eșantionare. Nu exista autorizarea în cazul testelor propuse de doamna Firea. Cei de la PSD se bazează pe faptul că oamenii nu se informează.”

Avocatul Poporului și Curtea Constituțională

Premierul a deplâns politizarea Avocatului Poporului și a Curții Constituțională, vorbind de nevoia unui nou cadrul legislativ în privința CCR.

Ludovic Orban: „Avocatul Poporului trebuie să fie de partea poporului. 98% din cetățenii României au respectat legea în timpul pandemiei. A fost doar o minoritate care a încălcat legea în pandemie. Avocatul Poporului a fost de partea acestora din urmă. Celor de la PSD nu le-a păsat de cetățenii români care au respectat legea în starea de urgență. După alegeri vom pregăti o propunere de modificare, astfel încât să punem CCR în cadru constiuțional. Au existat multe decizii în ultima vreme care au lăsat impresia că Curtea Constituțională este o filială a PSD-ului. PSD va fi judecat și pentru oamenii pe care îi propune în funcții publice. ”

Mai multe articole despre:
Ludovic Orban Guvernul