MENIU

Ludovic Orban l-a anunțat pe Alexandru Muraru la șefia PNL Iași după autosuspendarea lui Costel Alexe, acuzat de luare de mită și delapidare

Ludovic Orban l-a anunțat pe Alexandru Muraru la șefia PNL Iași după autosuspendarea lui Costel Alexe, acuzat de luare de mită și delapidare

Ludovic Orban a anunțat cine i-a luat locul lui Costel Alexe la șefia PNL Iași după ce a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită și delapidare și punerea sub acuzare a primarulului Iașiului, Mihai Chirica.

Orban a anunțat că Alexandru Muraru, prim-vicepreședintele PNL Iași, va fi președinte interimar după ce Costel Alexe s-a autosuspendat în urma punerii sub urmărire penală pentru dare de mită și delapidare, ca ministru al Mediului în 2020.

„Am luat act de suspendarea președintelui PNL Iași la nivel județean și am decis că interimatul să fie asigurat de prim-vicepreședintele PNL Iași Alexandru Muraru”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv PNL.

Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean Iași, s-a autosuspendat de la conducerea partidului, pe 28 aprilie, după ce a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită și delapidare. Acesta îşi va continua însă activitatea la CJ. 

De asemenea, primarul Mihai Chirica a anunţat că se autosuspendă, tot pe 28 aprilie, din funcţiile politice pe care le deţine în cadrul organizaţiei ieşene a PNL după ce a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei.