MENIU

Ludovic Orban: „În ciuda unor frecușuri, Parlamentul României a dat dovadă de responsabilitate și a votat o decizie ISTORICĂ”

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele Camerei Deputaților a declarat, miercuri, că plenul reunit al Parlamentului a adoptat proiectul de lege privind ratificarea deciziei EURATOM.

S-au înregistrat 378 de voturi „pentru" două voturi împotrivă şi trei abţineri.

„Astăzi, Parlamentul României a adoptat o decizie istorică, decizia de ratificare a Tratatului UE, a EURATOM. Vreau să relev încă o dată importanța acestei ratificări. Pentru ca facilitatea de redresare și reziliență decisă la nivel european să poată fi implementată este indispensabilă ratificarea de către toate Parlamentele țărilor UE a acestei modificări a Tratatului. Fără ratificarea de către fiecare Parlament, inclusiv de către Parlamentul României, această enormă șansă de relansare economică nu ar fi putut să intre în implementare.

Mă bucur că în ciuda unor frecușuri, foarte multor discuții, Parlamentul României și toate formațiunile politice care au fost prezente la vot au dat dovadă de responsabilitate și, prin acest vot, am arătat că noi suntem țară a UE și vrem să susținem toate planurile de la nivel european care urmăresc relansarea economică și reziliența.

La noi a fost un pic mai dificil decât în alte Parlamente pentru că, în conformitate cu prevederile Constituției României, pentru ratificarea Tratatului era necesară o majoritate calificată de două treimi dintre depuații și senatorii care formează Parlamentul. Pe lângă voturile certe ale parlamentarilor din grupurile ale PNL, USR-PLUS, UDMR și grupului minorităților naționale, pentru a putea realiza această majoritate calificată, aveam nevoie și de votul uneia sau altele dintre formațiunile din opoziție”, a declarat Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
ludovic orban ratificare