MENIU

Ludovic Orban, după ce Marcel Vela a spus că este cu ochii pe INTERLOPI: ”Trebuie să fiți cu altceva pe ei!”

Premierul Ludovic Orban l-a avertizat pe ministrul de Interne Marcel Vela că trebuie să schimbe „fără niciun fel de menajament” șefii de Poliție care nu iau măsuri împotriva rețelelor infracționale.

„Domnule ministru Vela, am văzut că ați capturat și ați reușit extrădarea. Aici vreau să vă încurajez, să transmiteți Poliției, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope. Fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate”, a spus  Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne a răspuns: „Am înțeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!”.

În replică, Ludovic Orban a declarat: „Nu sunteți cu ochii pe ei, că dacă acum vă uitați la ei, vă dați seama că.... Trebuie să fiți cu altceva pe ei!”.

„Și cu legea, evident!”, a replicat Marcel Vela.

„Este necesar să fie o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort, atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim extrem de eficienți în orice intervenție. Acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsuri împotriva acestor rețele infracționale trebuie schimbați fără niciun fel de menajament”.

Ministrul Marcel Vela a menționat că a „demarat mai multe controale și chiar la nivelul Municipiului București este trimis Corpul de control al ministrului, pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidență în ultima perioadă”.

Mai multe articole despre:
ludovic orban marcel vela