MENIU

Ludovic Orban, agresat de protestatarii AUR de la Palatul Parlamentului: „Am fost înjurat, scuipat, lovit”

Ludovic Orban a fost aproape linșat de protestatarii AUR de la Palatul Parlamentului. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-l scoate pe fostul premier din mulțimea furioasă.

Este scandal la Parlament după ce George Simion a făcut un nou protest la porțile Camerei Deputaților. Simpatizanții AUR au scandat încă de la primele ore ale programului, iar la fața locului au interenit jandarmii.

Simion nu a fost lăsat să intre în Parlament după ce un membru din partidul său a fost găsit de ofițerii SPP cu mai multe gloanțe de pistol.

„Am fot lăsat în pace în primă fază până au început să apară agitatorii. Au oameni care le dictează comportmentul. Antonio Andrusceac a încercat să-i convingă pe protestatari să nu mă agreseze. Am fost înjurat, era evident că erau agitatori și incitau la agresiune. 

Eu sunt un parlamentar de opoziție, nu mai am nicio legătură cu puterea. Acești indivizi sunt în stare să insulte pe oricine are o părere contra. Nu se poate așa ceva în democrație. Asta nu e democrație, e violență”, a spus Ludovic Orban.

El a intrat în dialog cu Dan Tănasă, care i-a spus că oamenii sunt frustrați. 

„E un comportament de maidan generat de acești indivizi. Protestatari AUR, cea mai mare parte ai protestatarilor sunt membri AUR, care au și fost asmuțiți împotriva mea”, a mai spus Orban.

Explicațiile Jandarmeriei

„În rândul manifestanților și-a făcut apariția domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislația în vigoare în această situație și pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora. 

Menționăm faptul că s-a permis accesul domnului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului și, sub protecția jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranță, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curții, printr-o altă intrare.

De asemenea, o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

 

 

Mai multe articole despre:
orban proteste aur