MENIU

Lucruri de învățat de la sportivi pe care le poți aplica în carieră

Sursele de inspiratie care sa-ti creasca increderea in tine pot veni de oriunde. Zilele acestea, poti gasi un impuls pentru cariera ta chiar si in Jocurile Olimpice, organizate la Soci, mai ales ca la un asemenea eveniment performanta atinge cel mai inalt nivel si primeste zeci de mii de aplauze si laude. WALL-STREET.RO isi prezinta cinci lucruri de care sportivii olimpici tin cont pentru a fi campioni, pe care poti sa le aplici in cariera ta.

Antrenare    

Sportivii castiga aur, dar in spatele premiului este mereu un antrenor care ii pregateste ani de-a lungul pentru a atinge performanta. Acelasi lucru se intampla si in profesie.


Planificare    

Niciun olimpic nu apare fara sa-si fi facut un plan amplu de atac cu cativa ani inainte sa obtina marele premiu. Autorul Malcolm Gladwell sustine ca este nevoie de 10.000 de ore pentru a deveni performant intr-un domeniu.

"Ma autostimulez si in fiecare zi ma antrenez din ce in ce mai mult. La momentul potrivit arat tot ce am acumulat", spune Mia Hamm (SUA), jucatoare de fotbal medaliata cu aur.

Concentrare
    
Jim Fannin, autor al cartii "Regula de 90 de secunde", spune ca cei mai buni sportivi si liderii de afaceri merg de la B la A, isi imagineaza ca vor castiga marele premiu si apoi analizeaza pasii care trebuie facuti pentru a-si atinge scopul.