MENIU

Lucrările pentru finalizarea M5 Drumul Taberei ar putea fi finalizate în acest an. Șeful Metrorex: Trebuie pusă presiune pe constructori

Garnitură de metrou/ Imagine de arhivă

Lucrările pentru finalizarea magistralei de metrou din Drumul Taberei ar putea fi finalizate în acest an. O spune chiar directorul general al companiei de metrou, Ştefan Paraschiv, care susține însă că Metrorex trebuie să pună presiune pe constructori pentru ca acest lucru să se poată realiza.  

Îtrebat de jurnalişti când vor fi terminate lucrările la magistrala M6, cele din zona Eroilor şi de pe linia tramvaiului 41, Drumul Taberei (Piaţa Moghioroş), astfel încât prima fază a acestei magistrale (Eroilor - Râul Doamnei) să fie recepţionată, șeful Metrorex a răspuns: "Avem discuţii cu antreprenorul general şi cu asocierea care lucrează acolo. Termenele avansate de dânşii în momentul de faţă sunt sfârşitul anului 2021. Aici noi va trebui să punem presiune pentru a grăbi un pic lucrările pentru a termina proiectul. Ne dorim 2021, sfârşit de an".

Întrebat fiind dacă vor fi pierdute cele peste 500 de milioane de euro primite de România în 2019, din Fondul de Coeziune pentru Magistrala 6, dacă lucrările nu se vor face până în decembrie 2023, Ștefan Paraschiv a spus că nu crede că se va întâmpla acest lucru.

"Dorinţa noastră este să nu pierdem niciun ban care poate fi alocat pentru infrastructură şi avem discuţii cu Japonia pentru extinderea acelui acord de finanţare", a afiramt directorul Mterorez.

Pe de altă parte, el a arătat că încurajează şi alte primării să vină cu idei pentru extinderea reţelei de metrou cu noi staţii. 

Ștefan Paraschiv a verificat, astăzi, stadiul lucrărilor la noua staţie de metrou Tudor Arghezi, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

Reamintim că Magistrala M5 s-a deschis parțial pe 15 septembrie 2020, odată cu darea în folosință a secțiunii Râul Doamnei – Eroilor.