MENIU

Lucrările de extindere a metroului în Bucureşti accelerează

Faza a doua a proiectului ce vizează lucrările de extindere a Magistralei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu și cartierul Străulești va primi finanțare în valoare de 34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, după ce comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat această alocare, se arată într-un comunicat de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

"Acest proiect finanțat de Uniunea Europeană promovează mobilitatea urbană durabilă, reducerea poluării în București. Extinderea metroului va avea efecte pozitive atât pentru afacerile locale, cât și pentru dezvoltarea turismului, iar locuitorii capitalei vor avea condiții mai bune de transport. Sper, sincer, că această decizie va duce la accelerarea lucrărilor, astfel încât cetățenii Bucureștiului să poată beneficia de serviciile metroului Bazilescu — Străulești, după martie 2018, cel puțin", a declarat Crețu.

Alocarea a peste 34 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului Magistralei 4 de metrou din București vizează lucrările de extindere a liniei, între Parcul Bazilescu și cartierul Străulești, în sectorul 1 al Capitalei. Întregul proiect urmărește construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou și a două stații de metrou — Laminorului și Străulești.

Potrivit comunicatului citat, lucrările pentru faza a doua a proiectului urmează să fie finalizate până în luna martie 2018.

Mai multe articole despre:
metrou bucureşti magistrala 4 metrou bani