MENIU

Lucian Mândruță: Să nu punem batista pe țambal, să lămurim dacă incendiul a fost provocat de concentrația mare de OXIGEN

Ce ipoteză are Lucian Mândruță despre cauzele incendiului

Jurnalistul Lucian Mândruță susține că tragedia de la Institutul "Matei Balș" ar avea legătură cu oxigenul folosit în secțiile în care sunt internați pacienți COVID. Mândruță invocă accidentul similar de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț și acuză autoritățile că neglijează sau ascund această pistă.

"Aș vrea ca guvernul să nu mai pună batista pe țambal și să-i lase pe specialiști să vorbească, pe cei care au făcut anchetă și dupa tragedia de la Piatra Neamț. Atunci nu a ieșit nimeni să vorbească despre pericolul reprezentat de oxigenul în exces din saloanele în care sunt tratați pacienții Covid. (...) Să nu ne mai grăbim să găsim eroi în rândul personalului medical, poate că nu sunt eroi, dacă nu au știut că într-o atmosferă cu o concentrație mare de oxigen o scânnteie poate fi fatală," a afirmat Mândruță, într-o intervenție la Realitatea Plus.  

 

"Este o problemă care mai poate provoca accidente și tragedii de felul celor de la Piatra Neamț și "Matei Balș. Ar fi mai corect să spunem deschis care este problema, nu să o ascundem sub preș. (...) Singurul care a vorbit și a spus să se verifice sistemele de oxigenare a fost Vlad Voiculescu, imediat după accidentul de la Piatra Neamț. Atunci nu era ministru al Sănătății, acum este și el ar trebui să lămurească aceste lucruri," a mai precizat jurnalistul.