MENIU

Lucian Bode: „Poliția a făcut investigații imediat după congresul PNL. Au fost 17 sesizări sîmbătă, polițiștii au venit luni”

Congresul PNL, amendat de poliție, dar abia luni, nu sâmbătă. Foto/Inquam

Congresul PNL s-a lăsat cu amenzi de la poliție, dar nu sâmbătă, imediat sau chiar în timpul desfășurării evenimentului, ci abia luni. Șeful polițiștilor, Lucian Bode, prezent la eveniment, n-a pun întrebări, n-a cerut măsuri, ba mai mult, spune că au fost 17 sesizări despre acest eveniment, toate sâmbătă, iar poliția s-a sesizat abia luni.

Prim-vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, a afirmat, marţi, întrebat despre Congresul PNL, sancţionat de poliţişti, că nu a fost acolo în calitate de ministru de Interne sau organizator, ci simplu participant. ”Pentru faptul că nu s-au respectat distanţarea când a început procesul de vot, pentru că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă 10.000 de lei”, a transmis Bode.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, marţi, despre Congresul PNL, sancţionat de poliţişti şi a afirmat: ”Organizatorii s-au asigurat, încă de la începutul lunii septembrie, că vor organiza Congresul din 25 – 26 septembrie, respectând toate prevederile legale”.  

 

El a mai explicat că, în 15 septembrie, s-a cerut un nou punct de vedre despre utilizarea certificatului verde, moment în care ”România şi Bucureşti erau în scenariul verde”.   

 

Bode a explicat că la Romexpo sunt 15.247 metri pătraţi, fiind permisă participarea a 5.000 de persoane.   

 

”Pentru faptul că nu s-au respectat distanţarea când a început procesul de vot, pentru că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă 10.000 de lei. Astăzi, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază cu 5.000 de ei pentru că avea obligaţia să înştiinţeze de urgenţă organizatori cu privire la aceste nereguli”, a mai declarat Bode.  

 

Acesta afirmă că au fost ridicate înscrisuri şi probe video pentru a lămuri sesizările la 112 care spuneau că s-a intrat fără certificate sau cu certificate false.  

 

Răspunzând unor întrebări referitoare la lipsa distanţei legale între scaunele de la Romexpo, Bode a afirmat: ”Resposabilitatea revine organizatorilor, eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo, am fost participant”.  

 

Directorul general al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti Bogdan Berechet a anunţat, în şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, că organizatorul Congresului PNL a fost amendat cu valoarea maximă prevăzută de lege şi anume 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei la evenimentul care a avut loc sâmbătă la Romexpo. De asemenea, poliţiştii au cerut şi înregistrările video pentru a vedea care sunt participanţii la Congresul PNL care nu au respectat distanţarea socială şi purtatea obligatorie a măştii pe toată perioada Congresului”, a declarat Lucian Bode.