MENIU

Lucian Bode, măsuri după gluma cu porcul de Crăciun de la Giurgiu: „Am decis să-i zbor pe câțiva din funcție”

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne a decis să ia măsuri împotriva polițistului care a cerut porc de Crăciun și a colegilor care i-au făcut acestuia o glumă. Bode l-a demis inclusiv pe șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Giurgiu.

„Știți o expresie foarte cunoscută și folosită foarte des în limba română: când o zbura porcul. Ei, cred că această expresie i-a inspirat pe cei de la Poliția Rutieră Giurgiu și vreau să vă anunț că, până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție.

Așadar, am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului Rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie și am decis declanșarea cercetării prealabile, în conformitate cu statutul polițistului, față de un ofițer și cinci agenți de poliție pentru s stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a anunțat Lucian Bode, după ședința de Guvern.

În presă a apărut cererea scrisă a unui polițist de la Poliţia Rutieră Giurgiu, care a cerut să primească un porc de Crăciun, fiind păcălit de un coleg care i-a spus că şefii instituţiei sunt obligaţi prin lege să îl recompenseze cu un porc.

„Am onoarea să vă expun următoarele: vă rog să aprobaţi repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanţei nr.114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, aş dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Faţă de cele expuse, rog dispuneţi", a scris poliţistul într-o cerere adresată şefului Serviciului Rutier Giurgiu.

Mai multe articole despre:
poltitist giurgiu porc lucian bode